dijous, 28 de juny del 2012

Avançada de l'expedició

Avançada per la Serra d'Espadà

Com passa sempre abans de fer una expedició en tota regla, s'envia una avançada per a fer un reconeixement previ del terreny.

La busca de minerals per a l'obtenció del metall ens portarà a la Serra d'Espadà en la no tan llunyana província de Castelló el pròxim 4 de juliol.

Embassament d'Ajuez


En esta part de la Comunitat Valenciana han sabut aprofitar molt bé els recursos naturals que els brinda el bosc: el suro de la sureda, els cultius de secà com a oliveres i ametlers i l'extracció de cinabri de les muntanyes per a després obtindre mercuri.

Mina El Socavón


Amb un poc de sort, ens diuen, podrem veure com s'extrau el suro de les sureres, ja que ara mateix hi ha pobletans treballant en esta dura tarea... I serà un bon moment, perquè fins d'ací a 14 anys no tornaran a esta part de la serra per a extraure suro.




La nostra avançada ens advertix que el clima és molt calorós ara i que al llarg del seu recorregut només van trobar una font pel barranc d'Ajuez.

Font Fresca

La senda per la qual van caminar té alguns trams d'incomparable bellesa i altres en què tocarà patir un poc a l'hora de recórrer-la sobretot per als que vullguen conéixer la gelera de Castro, on s'emmagatzemava la neu temps arrere per a convertir-la en gel, a banda d’un antic forn de calç.


 
Com a repte personal podeu intentar trobar diferències en la figura de Gabri en les fotografies 1, 4 i 6.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada